Over mij

image00005

Mariëtte werd geboren in Nederland maar groeide op in verschillende delen van de wereld. Na haar opleiding Toerisme belandde ze in de horeca, de ultieme ‘school of life’.

In 1995 kwam Mariëtte door een bevriend trainer in aanraking met het trainerschap. Het was liefde op het eerste gezicht. De beslissing viel dan ook meteen om het vak ‘on the job’ te gaan leren. De draaiboeken en formats belandden al snel in een hoekje van de kamer (“want daar krijg je jeuk van!”) en ze experimenteerde met verschillende vormen van training geven. Omdat een officieel papiertje toch wel handig bleek, volgde ze in 2000 een opleiding aan de J.J. Trainers Academy in Amsterdam en werd daarmee gediplomeerd en gecertificeerd trainer. In die periode behaalde ze ook haar DISC- en MBTI certificatie en volgde ze verschillende NLP cursussen.

In 2009, na haar emigratie naar Australië, ontdekte Mariëtte dat coaching ook op haar lijf geschreven was. Ze volbracht de opleiding aan de International Coach Academy en was, inmiddels weer terug in Nederland, werkzaam voor een bureau in Amsterdam. Hier trainde ze van hoog tot laag en van individu tot groep, voor o.a. ABN Amro, Rituals, Egeria, Vodafone Ziggo en van Lanschot Kempen.

In 2015 waagde Mariëtte privé de sprong in het diepe en besloot om zich te gaan oriënteren op het vrije leven. Daaruit is een blended vorm van off- en online werken ontstaan zoals ze die vandaag de dag nog steeds toepast. Ze noemt zichzelf geen digital nomad, maar iemand die mobiel woont, werkt en leeft. Sindsdien is ze verbonden als trainer aan verschillende internationale projecten van KLM, en gaat ze buitenlandse samenwerkingen aan, zoals met Wonderlijk Werken en lokale projecten in de landen die zij bezoekt.

mariette-duwtje-bus

What else?

– Woonde in 29 landen, op 4 continenten en in 29 huizen
– Leeft het leven ten volste
– De jongste van vijf kinderen, en dus de leukste!
– Nergens bang voor
– Moeder van drie jongens
– Noemt zichzelf een depressionist: optimistische depressieveling of depressieve optimist
– Het enige ‘huis’ dat zij bezit is haar bus Lot (huis no. 29)