joshua-coleman-WTrfvtoe3yM-unsplash

5 inzichten uit Tony Robbins – Unleash the power within

5 inzichten uit Tony Robbins – Unleash the power within

Ik weet het nog goed; zo’n drie maanden geleden drukte ik op de knop met ‘buy now’. Het was toch een beetje een bucket-list dingetje: een event van Tony Robbins meemaken. Een online event dit keer, maar inclusief een live-ticket voor ergens in de komende twee jaar. We weten allemaal dat zijn stembanden al flink wat geleden hebben, en hoe langer ik zou wachten met het volgen van een event, hoe groter de kans dat hij bijna niet meer zelf aanwezig zou zijn om zijn stem te sparen.

En twee weken geleden was het dan zo ver: online, via Zoom, met 15.000(!) mensen. Ohja, het vond plaats in de Amerikaanse tijdzone, fijn om na een lange tijd weer eens een jetlag te voelen 😉  In deze blog neem ik je graag mee in mijn grootste inzichten uit Tony Robbins’ Unleash the Power within.

 

Inzicht 1: Mindset

Het is zo gemakkelijk gezegd: alles heeft te maken met jouw mindset. Het is een beetje een open deur, en veel theoretische kennis  was niet perse nieuw voor mij. Maar de manier waarop Tony uitleg en onderbouwing geeft, en verschillende theorieën samenvoegt zodat ze heel praktisch en uitvoerbaar zijn is ongekend. Hij informeert niet alleen, maar hij motiveert, inspireert en integreert. Dat laatste is belangrijk, want zoals Tony zelf zegt: knowledge is not power, knowledge is potential power. Je kunt vanalles weten, maar als je geen actie onderneemt verandert er niets.

 

Inzicht 2: Belemmerende overtuigingen

Tony heeft me geholpen om verder te duiken in mijn belemmerende overtuigingen, en heeft wederom bevestigd hoe deze je kunnen tegenhouden in het dagelijks leven. Maar Tony zou Tony niet zijn als hij je daar niet meteen mee liet afrekenen. Middels een hele krachtige methode gingen we concreet aan de slag om die overtuigingen te overschrijven met helpende overtuigingen.

 

Inzicht 3: Energie

De kracht van jouw energie. En dan bedoel ik fysiologisch. We kunnen onszelf zo moe praten met smoesjes of excuses: “pfff, ik heb echt geen zin om nu op te staan”. Maar met de juiste tips en tricks kun je die state of mind zelf beïnvloeden, en je lichaam om de tuin leiden. Je kunt naar een energieke staat toe gaan, in plaats van lamlendig blijven hangen in zelfmedelijden.

 

Inzicht 4:  Motivatie

Ik wist al wat de kracht van mijn ‘why’ kon zijn, maar hij is nu zo bevestigd. Zolang de motivatie (jouw why) groot genoeg is voel je je zoveel sterker en solide in wat je doet of waarom je iets doet. En dat maakt het ook veel gemakkelijker om lastige keuzes te maken. Mijn why is dat ik met alles wat ik in me heb mensen wil helpen om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. Dat klinkt misschien als een open deur, maar dat is helemaal hoe ik het voel. En die why, dat verlangen, kun je als brandstof gebruiken op de momenten dat het even tegenzit.

 

Inzicht 5: Gezondheid

Met gezondheid bedoel ik niet ‘de afwezigheid van ziekte’, maar alles wat met jouw lichaam te maken heeft. De werking, de reactie op wat je er allemaal in stopt of op smeert, hoe je er mee om kunt gaan, hoe jouw houding je state of mind kan beïnvloeden, etc. Je lichaam is een instrument om energie te geven en om te voelen. We zijn ons vaak helemaal niet zo bewust van ons lichaam, maar vooral van onze gedachten. Terwijl juist die connectie tussen mind en body zo ongelofelijk belangrijk is.

 

Achter elk inzicht zit natuurlijk uren aan theorie, opdrachten en oefeningen. Het event duurde niet voor niets 4 dagen 😉 En ook al klinken bovenstaande inzichten een beetje als een open deur, het voelt alsof tijdens dit evenement alle inzichten echt geinstalleerd zijn in mijn lichaam. Alsof er nu geen weg meer terug is, nu je weet én zo sterk voelt. Ik blader regelmatig weer terug in mijn aantekeningen en lees dan zinnen waarvan ik denk: “heb ik dat echt zelf geschreven?” Het heeft me vreselijk veel gebracht: 4 dagen lang een zuurstofmasker op jezelf en een vizier op je eigen gedachten en lichaam. Het heeft mijn ontwikkeling tot een hoger plan getrokken, maar vooral de commitment met mezelf in hoe ik mijn leven en mijn business wil inrichten was het allergrootste cadeau wat ik uit de 4 dagen heb gehaald.

Heb je altijd al een van zijn events willen volgen maar blijf je twijfelen? Dan heb ik een kort en bondig advies voor je: just do it. Je zult er geen spijt van krijgen.

Deel dit bericht