rijk wat is rijk dan mariette van hoeve blog

Rijk? Wat is rijk dan?

45 dagen, ruim 5000km en 4 grensovergangen geleden vertrok ik.
Nu hier in Noord Portugal voel ik een ongekende rijkdom dat dit zomaar allemaal kan.
Dus wat is rijkdom? Mijn verhaal daarover en ik kan je verzekeren dat het voor mij niets met €€€’s te maken heeft.
Ik ben geen dag meer depressief geweest op de manier zoals ik die kende in het “vaste” leven.
Onbetaalbaar.
Ik ontdek dat ik volledig in mijn element ben als al mijn zintuigen bediend worden: de geuren, de kleuren, de geluiden, de pure producten om te eten, de wind zachtjes voelen op je zongebruinde huid. Samen met Lot door de meest prachtige landschappen glijden en dan even heel stil zijn.
Luisteren naar mijn intuïtie als die aangeeft te blijven of juist te vertrekken.
Op een trap aan de Portugese kust in een vissersdorp biertjes drinken met een lokaal groepje, slap ouwehoeren over de zin en onzin van het bestaan tot de zon weer opkomt. What a night.
Onbetaalbaar.
Ik spreek mensen die ik anders nooit was tegengekomen. Ik ga juist het contact aan als ik een oordeel voel of iets invul. Doodeng maar zo wonderlijk. Het levert zoveel mooie dialogen en contacten op! Vermeende zwervers, hooligans, Duitsers en zigeuners: 1 vraag stellen, je (voor)oordeel delen en daarna met verbazing luisteren naar hoe fout jouw (voor)oordeel was. #stopjudging#startasking.
Onbetaalbaar.
Het niet hebben van bezit (behalve Lot dan) dat mij beperkt en slaaf maakt ervoor te werken.
Het hebben van tijd zonder klok. Vandaag is vandaag en morgen zien we wel weer verder.
Hard werken maar omdat het niet als werken voelt is het een fijne manier om bezig te zijn.
Het enige dat ik heb hoeven doen: just do it. Waag de sprong. Angst voelen en toch doen…Het ergste dat je kan gebeuren? Begin weer bovenaan met lezen ;-).
Dus wat is rijk? I feel like the richest chick alive…..
(Voor de beeldvorming: mijn budget is €30 per dag en dat dekt alle kosten die ik maak, dus ook verzekeringen, diesel, overnachten, eten, etc.).

Deel dit bericht